E-NEWS

Wie zijn wij
Nieuwe ShelterBox video on-line

MEER WETEN over shelterbox?

Bekijk de nieuwste ShelterBox-videos op ons Youtube kanaal!

VACATURES? VRIJWILLIGER?

Kijk hier voor mogelijkheden

SHELTERBOX brengt hulp,wereldwijd: waardigheid, onderdak en warmte!
 


ShelterBox Response Team-leden brengen hulp aan land op de Mentawai-eilanden, na de tsunami.
 
  ShelterBox-tenten uitgedeeld aan slachtoffers van overstromingen in Pakistan. 

 

Hoe weet ik waar mijn donatie terecht komt?


ShelterBoxen doneren betekent dat u investeert in nieuwe boxen, waarvan u vooraf niet weet waar ze terecht gaan komen. Zodoende geven wij u een eigen box-nummer. Daarmee kunt op op de homepage (rechtsboven) traceren waar uw box naar toe is gegaan. Land-specifieke donaties nemen we in de regel dan ook niet aan.

Uitzondering hierop wordt momenteel gemaakt voor de hulp aan Syrië. Eerder is dit ook gedaan voor Haïti en de Filipijnen. Indien bij de donatie specifiek wordt aangegeven dat het een donatie betreft voor Syrië dan wordt de donatie ten behoeve van de hulp in Syrië ingezet en krijgt u geen boxnummer toegewezen. U weet immers al waar uw donatie wordt ingezet.

Vergeet bij reguliere donaties niet uw adresgegevens door te geven zodat wij u een boxnumer kunnen doorgeven waarmee u zelf op de website uw box kunt traceren (zie rechtsboven op de homepage).

En hier gaat het allemaal om!

Wij van ShelterBox reageren direct als er een (natuur-)ramp is en sturen zodra het veilig is en meestal binnen een dag een ShelterBox Response Team naar rampgebieden. 
Daarna leveren wij waar nodig onmiddellijk (2-3 dagen) ShelterBoxen met noodonderkomens aan mensen die door de ramp hun thuis zijn kwijtgeraakt. Wij brengen zo snel mogelijk "waardigheid, onderkomen en warmte" terug in een rampgebied, zodat mensen vanuit die situatie hun leven weer kunnen opbouwen.

Elke box is een noodhulppakket met een ruime familietent. Met deze kwaliteitstent en andere essentiële gebruiksvoorwerpen om te kunnen eten, drinken en slapen, kunnen mensen die dakloos geworden zijn door een (natuur-)ramp zich weer tijdelijk, zeg minimaal zes maanden redden. Wij gaan er van uit dat een overheid na circa zes maanden de belangrijkste infrastructuur weer heeft hersteld.

De kernwaarden van ShelterBox zijn:

-  herstel van menselijke waardigheid,
-  zo snel mogelijk voorzien in een kwalitatief goed, maar tijdelijk onderdak en
-  mensen zo warmte geven om het herstel op te pakken.

The Green ShelterBox